Docenten van MusicalCamp

Tijdens een week MusicalCamp kan je proeven van alle facetten van het musicalvak. Zo krijg je zangles van de beste zangcoaches van Nederland, ga je in de dramalessen aan de slag met teksten en improvisatie en leer je in de danslessen verschillende choreografieën aan van dansdocenten, die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de professionele musical- en/of danswereld. Maar je leert ook de disciplines combineren in bijvoorbeeld een liedinterpretatie lessen. Voor alle lessen kiezen wij de beste docenten, die jou gaan helpen met jouw persoonlijke leerdoelen. 

Hieronder kun je vast kennis maken met docenten die lesgeven op Musicalcamp.

Gastdocenten

Pia Douwes

Afgelopen zomer gaf musicalster Pia Douwes exclusief workshops op MusicalCamp, waarin ze haar diepgaande kennis en ervaring deelde. 

Geen andere Nederlandse musical actrice heeft in zoveel producties gestaan als Pia. Na haar internationale doorbraak als Elisabeth in Wenen speelde ze in tal van grote producties in onder andere Duitsland, Nederland en zelfs New York waar ze te zien was als Velma Kelly in Chicago. Voor haar rollen in Nederland heeft Pia meerdere Musical Awards gewonnen. Bij de Disney liefhebbers is Pia vooral bekend door de tekenfilm Pocahontas waarin ze te horen is als het bekende Disney-figuur en het beroemde ‘kleuren van de wind’ zong.

Benieuwd welke bijzondere gastdocenten er deze zomer les komen geven? Houdt ons dan vooral in de gaten!

Vaste Docenten

Britt van Schie

Artistiek Leider StageCenter

Week A, B, C & D

Britt heeft alle stappen binnen StageCenter doorlopen. Jaren lang was ze deelnemer op de zomerkampen. Tijdens haar studie aan Codarts (Muziektheater) werkte ze als crewlid op kamp. Na haar afstuderen begon ze als docent op onze zomerkampen. Nu is Britt artistiek leider van StageCenter zomerkampen.

Britt was als Solist werkzaam op de cruises van Tui en deed mee aan het Amsterdamse Kleinkunst Festival

Esmee Mardjan

Lessen: Dans, Staging, Spel

Week A, B & C

Esmee studeerde af aan de opleiding Musicaltheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ze was te zien in ‘Sprookjessprokkelaar de Musical’ in het Eftelingtheater en vertolkte dit seizoen de rol van Liesl von Trapp in de musical ‘The Sound of Music’. Voor haar rol als Liesl werd ze genomineerd voor een Musicalaward in de categorie Aanstormend Talent.

Martje de Mol

Lessen: Dans, Staging.

Week A

Martje studeerde in 2022 jaar af van de Lucia Marthas Institute for Performing Arts als uitvoerend danseres en dansdocent. Ze geeft dit jaar voor het derde jaar op rij les op MusicalCamp.

Martijn Smids

Lessen: Spel, Liedinterpretatie

Week A & C

Martijn studeerde in 2021 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Muziektheater. Daarna was hij te zien in het ensemble van de musical ONE. Daarnaast speelde hij Squidward (Octo) in de Duitstalige Nickelodeon productie ‘Das SpongeBob Musical.

Daarnaast ging Martijn zelf jarenlang mee op MusicalCamp als deelnemer.

Miriam Venema

Lessen: Zang, Liedinterpretatie.

Week C & D

Miriam is een gecertificeerde Universal Voice Teacher. Daarnaast was zij te zien in de musicals: ‘Soldaat van Oranje’, ‘Love Story’, ‘War Horse’ en ‘Come From Away’.

Foto door: Isabeau Bosscher.

Frank van Hengel

Lessen: Ensemblezang, Zang, Liedinterpretatie.

Week D

Frank was te zien in: ‘Grand Hotel’, ‘The Addams Family’, ‘ Sister Act’ en ‘Come From Away’. Daarnaast zat hij Emilio Estefan in de Nederlandse, Weense én Londense versie van ‘On Your Feet.’. Momenteel is hij te zien als Pirelli in ‘Sweeney Todd.’

Alanis Blom

Lessen: Dans, Staging.

Week B & C

Alanis studeerde in 2022 af als docent en uitvoerend danseres aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Tijdens haar studie was zij te zien als Swing in ‘ONE de Musical.’ Na haar afstuderen was Alanis te zien in het ensemble van ‘De Kleine Zeemeermin‘. Van deze productie is zij ook Dance Captain.

Jordan Roy

Lessen: Ensemblezang.

Week D

Jordan werd bekend als een deel van de popgroep ‘Adlicious‘, waarmee hij runner-up werd in het vierde seizoen van ‘X-Factor‘. Later deed Jordan mee aan ‘The Voice of Holland‘ en ‘Better Than Ever.’ Als Vocal Coach begeleidde hij de kandidaten van ‘The Masked Singer‘ en ‘The Talent Project.’ 

Soof den Boer

Lessen: Spel

Week B, C & D

Soof is Dramatherapeut en afstuderend Drama Docent en theatermaker. Soof was te zien in onder andere ‘Peter Pan, het echte verhaal’, Lagherta’ en ‘Alice Diamond en de 40 olifanten. Soof geeft les op Jeugdtheaterschool Mamagaai in Haarlem en is regie assistent bij het Nationaal Jeugd Musical Theater. Zo werkte die mee aan ‘Alice in Wonderland’ en ‘Robin Hood’ de musical. 

Imke Mol

Lessen: Spel

Week A, B & D.

Imke werkt als actrice en theatermaker. Ze studeerde aan de toneelschool in Gent en volgde daarna de master Muziektheater op ArtEZ in Arnhem. Ze is vast kernlid van theatercollectief WOLF WOLF en speelde o.a. in ‘Who’s afraid of Virginia Woolf?’ en ‘Voorjaarsontwaken’. 

Babeth van der Zalm

Lessen: Ensemblezang, Liedinterpretatie, Spel, Zang.

Week: A & B

Babeth ronde, naast haar Bachelor Muziektheater aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten, ook de Master Muziektheater af aan de Fontys Hogeschool van de Kunsten. Ze was te zien als Betje in ‘Ciske de Rat‘. 

Daarnaast heeft zij de opleiding Estill Voice Training en Universal Voice voltooid.

Meren Verhaegh

Lessen: Ensemblezang, Liedinterpretatie, Zang.

Week: C

Meren studeerde Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Daarna speelde ze o.a. in ‘Mozart! De Musical‘.
Momenteel is ze zangdocent op verschillende opleidingen, zoals aan de Jazz afdeling van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en aan de Vooropleiding Musical op het Valuas College. 

Belle van der Pijl

Lessen: Dans & Staging.

Week: B

Belle studeerde dit jaar af aan de opleiding Musicaltheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten.
Ze was te zien in de musical ‘1830′ en afgelopen jaar was ze on stage swing en understudy van Shelby en Kaylee in de musical ‘The Prom’ van De Graaf en Cornelissen. Daarnaast speelde ze in het ensemble van de musical ‘Rapunzel’  van Deep Bridge. Aankomend seizoen speelt ze de rol van Lisa in ‘Mamma Mia’ van De Graaf en Cornelissen.
Belle ging zelf jaren mee als deelnemer van MusicalCamp.

Aimee de Pater

Lessen: Dans & Staging.

Week: C

Belle studeerde in 2019 af aan de opleiding Musicaltheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten.
Ze was te zien in ‘Anastasia’, ‘The Sound of Music’ en ‘Charley’. Dit jaar speelde ze de titelrol in ‘Assepoester’ en deed ze mee aan ‘Op zoek naar… Danny & Sandy.’
Aimee ging zelf jaren mee als deelnemer van MusicalCamp.

stagecenter.nl is aangesloten bij het landelijk steunpunt Kindervakanties. 

Contactgegevens

Correspondentieadres
StageCenter B.V.
Rijksweg 324
2071 CR Santpoort-Noord

Kamp locatie:
Dalem 17, Hapert (Brabant)

Telefoon: +31(0)23 205 2079

E-mail: info@stagecenter.nl
BTW nummer: NL002031650B1

©StageCenter 2024