Docenten van MusicalCamp

Tijdens een week MusicalCamp kan je proeven van alle facetten van het musicalvak. Zo krijg je zangles van de beste zangcoaches van Nederland, ga je in de dramalessen aan de slag met teksten en improvisatie en leer je in de danslessen verschillende choreografieën aan van dansdocenten, die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de professionele musical- en/of danswereld. Maar je leert ook de disciplines combineren in bijvoorbeeld een liedinterpretatie lessen. Voor alle lessen kiezen wij de beste docenten, die jou gaan helpen met jouw persoonlijke leerdoelen. 

Hieronder kun je vast kennis maken met docenten die lesgeven op Musicalcamp.

Teamleider docenten

Ons docententeam wordt aangestuurd door een teamleider. Hij is het hele jaar bezig met lesinhoud en roosters, zodat we het beste aanbod kunnen bieden in de zomer. 

Meer informatie over onze teamleider Syd Horster? Klik dan hier

Gastdocenten 2019

Celinde Schoenmaker

Sinds haar afstuderen behoort Celinde tot de absolute top van de internationale musicalwereld. Ze speelde o.a. 'Christine' in 'The Phantom of the Opera' en 'Fantine' in 'Les Miserables'. Een enkele keer is ze in Nederland te zien in het theater. Komende zomer zal ze naar Nederland komen om een masterclass te geven.

In 2016 gaf ze ook les tijdens MusicalCamp. "Door haar masterclass in 2016 weten wij dat ze naast een fantastisch actrice, een geweldig goede docent is met oog voor detail. Dat is precies de balans die voor ons zo belangrijk is; ervaring in het theater en het talent om je kennis over te brengen".

Celinde geeft een masterclass in week C & D.

Stanley Burleson

Tijdens de eerste twee weken zal hij een masterclass liedinterpretatie geven.
Stanley werd bij het grote publiek bekend door zijn rollen in o.a. De Drie Musketiers, Les Misérables, Miss Saigon, Joe – de Musical, Chicago, Elisabeth, Beauty and the beast, Evita en vele andere producties. Daarnaast is Stanley als choreograaf betrokken geweest bij tal van producties.

In zijn indrukwekkende carrière ontving Stanley o.a. drie John Kraaijkamp Musical Awards voor zijn rollen in Elisabeth (de Dood) en Passion (Georgio) en voor de choreografie van Ciske de Rat – de Musical.

Stanley geeft een Masterclass  in week A & B

Allard Blom

Allard studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.

In 2009 won Allard een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Liedteksten voor de musical Op Hoop van zegen. Hij ontving daarnaast drie nominaties voor een John Kraaijkamp Musical Award.
Hij vertaalde en schreef tal van grote musicals. Momenteel speelt in Belgïe de door hem geschreven studio 100 musical '40-45' welke alle Belgische records breekt.

Allard is te gast in week C waar hij in een soort 'college tour' setting vragen zal beantwoorden en zal vertellen over zijn werk.

foto Roy Beusker

Alberto Ter Doest

Alberto ter Doest studeerde aan het Twents Conservatorium en aan het Sweelinck Conservatorium. Hij zong in musicals als Les Miserables, Cats, The Phantom of the Opera en Closer than Ever onder andere in Wenen, op West End in Londen en in vele theaters in Nederland. 

Alberto ter Doest is al jaren een zeer bekende en gerespecteerde stemcoach in binnen-en buitenland. Hij werkt(e) als vocal coach voor grote musicals en shows als Miss Saigon, Rent, Joe, Little Shop Of Horrors, Aïda, Chorus Line en Copacabana. Daarnaast is hij gastdocent aan de Performers School for Drama and Dance in Londen en The Shanghai Theatre Academy in Shanghai. Hij was tot 2014 Hoofdvakdocent zang aan het Codarts Conservatorium Rotterdam. 

Vaste Docenten

Syd Horster

Functie: Artistiek leider

Lessen: Esemblezang, spel, liedinterpretatie & zangtechniek.

Alle weken

Bijzonderheden: Hoofddocent van het Universal Voice Instituut. Zangdocent aan de Frank Sanders Academie, gaf verder les op onder andere Codarts (Conservatorium Rotterdam).

Marijke Castelijns

Lessen: Dans, liedinterpretatie, spel

Alle weken

Bijzonderheden: Als choreograaf betrokken bij verschillende grote producties. Verder werkzaam voor o.a. de Frank Sanders Academie.

Cindy Bell

Lessen: Dans, liedinterpretatie, spel

Bijzonderheden: Speelde in tal van producties, twee keer genomineerd voor een MusicalAward. Docent aan o.a. Lucia Marthas Dans Academie.

Cindy geeft les in week C & D

Martijn Vogel

Lessen: spel, liedinterpretatie

Week D

Martijn studeerde aan de theaterschool in Amsterdam en aan de Stella Adles Academy in New York. Hij speelde rollen in o.a. The Little Mermaid, Wicked, Jersey Boys, Grease, The Sound of Music en was recentelijk te zien als Pugly Addams in The Addams Family.

Sander van Voorst

Lessen: Spel, Liedinterpretatie

Week A & B 

Bijzonderheden: Speelde in onder andere Soldaat van Oranje de musical. Was afgelopen seizoen te zien in Mozart! de musical in Antwerpen.

Eva Heijnen

Lessen: Spel, Liedinterpretatie

Week A & B

Bijzonderheden: Studeerde aan de Amsterdamse Toneel Academie. Speelt sinds twee jaar als vaste actrice voor Toneelgroep Amsterdam. Speelde Anne Frank in de grootschalige productie 'Anne'.

Jip Bartels

Lessen: Spel, Liedinterpretatie

Week C
Jip studeerde aan Codarts (conservatorium Rotterdam). Hij is dit seizoen te zien in Expeditie Eiland. Tevens speelde hij in producties als Grease Hair en She Love Me van de Kern Ploeg. Verder was hij op Tv te zien in o.a. GTST & Spangas. Hij werkt met regelmaat als docent aan het conservatorium van Rotterdam.  Foto Maud Schoonen

 

Lucas Schilperoort

Lessen: Dans, liedinterpretatie

Week C
Studeerde Muziektheater  aan Codarts Hogeschool voor de kunsten in Rotterdam. 
Lucas speelde over heel de wereld met theategroep Kwatta. In Nederland was hij o.a. te zien in Hair van Stage Entertainment en Fataal van Home Made Productions

Karin Bos

Lessen: Zang

Week C & D
Karin is na haar studie aan het conservatorium eerst begonnen met spelen. Ze speelde o.a. de rol van Nijntje in Nijntje de musical en was te zien in Soldaat van Oranje. Daarna is ze zich gaan focussen op haar werk als zangdocent en behaalde haar graad als Master Teacher aan het Universal Voice Institute.

Bart van Veldhoven

Lessen: Spel, Liedinterpretatie

Week A
Was te zien in Was getekend, Annie MG Schmidt, Aspects of Love, Circus Boemtata, Spring Awakening als Georg Zirschnitz, Cyrano, War Horse en de Tweeling.

Pianisten

Elke week zijn er pianisten aanwezig op kamp, om jou te begeleiden in je liedinterpretatie lessen. Natuurlijk mag je altijd met een instrumentale band zingen, maar met een pianist in de les kan je gerichter werken met je docent. 
Maak hieronder kennis met onze pianisten! 

Guus van Wolde

Pianist

Luuk van Kesteren

Pianist

KampVakanties.nl is aangesloten bij het landelijk steunpunt Kindervakanties. 

Contactgegevens

Correspondentieadres
Ramaekers Entertainment
Rijksweg 324
2071 CR Santpoort-Noord

Kamp locatie:
Dalem 17, Hapert (Brabant)

Telefoon: +31(0)23 205 2079
E-mail: info@kampvakanties.nl

Kvk: 24480035
BTW nummer: 180582185B01