Docenten van MusicalCamp

Tijdens een week MusicalCamp kan je proeven van alle facetten van het musicalvak. Zo krijg je zangles van de beste zangcoaches van Nederland, ga je in de dramalessen aan de slag met teksten en improvisatie en leer je in de danslessen verschillende choreografieën aan van dansdocenten, die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de professionele musical- en/of danswereld. Maar je leert ook de disciplines combineren in bijvoorbeeld een liedinterpretatie lessen. Voor alle lessen kiezen wij de beste docenten, die jou gaan helpen met jouw persoonlijke leerdoelen. 

Hieronder kun je vast kennis maken met docenten die lesgeven op Musicalcamp.

Marcel Visscher

Marcel volgde zijn opleiding aan de Fontys Dansacademie in Tilburg, met de specialisatie Musicaltheater.

Daarna was hij onder andere te zien in: ‘Chicago‘, ‘Saturday Night Fever‘, ‘Cats‘, ‘Les Miserables‘, ‘Hairspray‘ en ‘Petticoat‘. Marcel was te zien als Gaston in ‘Beauty and the Beast‘, speelde de titelrol in ‘De Gelaarsde Kat‘ en is momenteel te zien in ‘Titanic‘. 

Marcel geeft regelmatig les op de Fontys Dansacademie, de plek waar het voor hem allemaal begon. 

Tijdens MusicalCamp zal Marcel een workshop komen geven in week D.

Foto door Isabeau Bosscher.

Anouk van Laake

Anouk studeerde aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten en ronde daar de opleiding Klassiek Muziektheater af. 

Ze tourde daarna als solist Europa rond met de voorstelling: ‘The Great Andrew Lloyd Webber Gala’s‘ en ze speelde Jamie in de Vlaamse tv-show ‘Campus 12‘.

Anouk deed als kandidaat mee aan ‘Op Zoek naar Maria.‘ Na de zoektocht, keerde zij terug naar Engeland. Daar speelt zij nu op West End in in the Phantom of the Opera als understudy Christine Daae. Voor Anouk is het extra bijzonder om les te geven op MusicalCamp, omdat zij een aantal jaar geleden zelf nog als deelnemer op het kampterrein rondliep.

Anouk zal een workshop komen geven in week D.

Vaste Docenten

Britt van Schie

Artistiek Leider StageCenter

Week A, B, C & D

Britt heeft alle stappen binnen StageCenter doorlopen. Jaren lang was ze deelnemer op de zomerkampen. Tijdens haar studie aan Codarts (Muziektheater) werkte ze als crewlid op kamp. Na haar afstuderen begon ze als docent op onze zomerkampen. Nu is Britt artistiek leider van StageCenter zomerkampen.

Britt was als Solist werkzaam op de cruises van Tui en deed mee aan het Amsterdamse Kleinkunst Festival

Esmee Mardjan

Lessen: Dans, Staging, Spel

Week B & C

Esmee studeerde af aan de opleiding Musicaltheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ze was te zien in ‘Sprookjessprokkelaar de Musical’ in het Eftelingtheater en vertolkte dit seizoen de rol van Liesl von Trapp in de musical ‘The Sound of Music’. Voor haar rol als Liesl werd ze genomineerd voor een Musicalaward in de categorie Aanstormend Talent.

Miriam Venema

Lessen: Zang, Liedinterpretatie.

Week C

Miriam is een gecertificeerde Universal Voice Teacher. Daarnaast was zij te zien in de musicals: ‘Soldaat van Oranje’, ‘Love Story’, ‘War Horse’ en ‘Come From Away’.

Foto door: Isabeau Bosscher.

Martje de Mol

Lessen: Dans, Staging.

Week A

Martje studeert dit jaar af van de Lucia Marthas Institute for Performing Arts als uitvoerend danseres en dansdocent. 

Ruben Kuppens

Lessen: Spel, Liedinterpretatie

Week A & B

Ruben heeft zowel in Nederland, als in Londen op het podium gestaan. Hij was te zien in: ‘Soldaat van Oranje’, ‘On Your Feet’, ‘Hello Dolly’ en ‘Diana en Zonen’.

Frank van Hengel

Lessen: Ensemblezang, Zang, Liedinterpretatie.

Week C & D

Frank was te zien in: ‘Grand Hotel’, ‘The Addams Family’, ‘ Sister Act’ en ‘Come From Away’. Daarnaast zat hij Emilio Estefan in de Nederlandse, Weense én Londense versie van ‘On Your Feet.’

Pim Vergeldt

Lessen: Dans, Staging

Week D

Pim studeert aan de Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Hij doet een dubbelstudie als uitvoerend danser en dansdocent. Pim liep al stage in ‘The Christmas Show’ in het Ziggo Dome. 

Froukje Zuidema

Lessen: Ensemblezang, Liedinterpretatie, Spel.

Week A & C

Froukje maakte haar musicaldebuut in ‘Ciske de Rat’ en was afgelopen seizoen te zien in ‘The Sound of Music’. Daarnaast zong ze als soliste bij ‘Nacht des Musicals (2020)’ van Theater St. Gallen in Silvaplana, Zwitserland. 

Foto door Laura van Bentum.

Alanis Blom

Lessen: Dans

Week C

Alanis studeert in 2022 af als docent en uitvoerend danseres aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Tijdens haar studie was zij te zien als Swing in ‘ONE de Musical.’

April van Amelsvoort

Lessen: Zang, Liedinterpretatie

Week D

April was o.a. te zien in diverse musicals waaronder ‘Sweeney Todd’, ‘Harrie let op de kleintjes’, ‘Rondom het Rembrandtplein’, ‘Bat out of Hell’ & ‘Wallace das Musical’.

Daarnaast is April een gecertificeerde zangdocent in de techniek Estill Voice Training. Ook heeft zij gestudeerd aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen.

Jordan Roy

Lessen: Ensemblezang.

Week D

Jordan werd bekend als een deel van de popgroep ‘Adlicious‘, waarmee hij runner-up werd in het vierde seizoen van ‘X-Factor‘. Later deed Jordan mee aan ‘The Voice of Holland‘ en ‘Better Than Ever.’ Als Vocal Coach begeleidde hij de kandidaten van ‘The Masked Singer‘ en ‘The Talent Project.’ 

Yoshua van den Broek

Lessen: Spel, Liedinterpretatie

Week B

Yoshua studeerde in 2017 af aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten, in de richting Muziektheater. Twee jaar later behaalde hij Cum Laude zijn Master of Music aan Fontys in Tilburg. Yoshua was te zien als in ‘Diana en Zonen’ als cover Harry en Lord Mountbatten. 

Soraya Gerrits

Lessen: Spel, Liedinterpretatie

Week A

Na jarenlang als deelnemer op de zomerkampen mee te zijn geweest en een aantal jaar de crew versterkt te hebben, gaat Soraya dit jaar lesgeven op kamp! Ze is momenteel te zien als Jonge Diana in ‘Diana & Zonen.

Aankomend seizoen zal zij de rol van Alyssa Green spelen in ‘The Prom.’

Marijn Bellaard

Lessen: Spel, liedinterpretatie

Week B

Marijn behaalde, naast bachelor aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten, richting muziektheater, Master of Music aan Fontys in Tilburg. 

Hij schreef de teksten en speelt mee met de nieuwe musical ‘Lokroep’ van Stichting Nanoek. Daarnaast was hij, met zijn eigen collectief ‘Hemels Vallen’ al te zien op het Fringe Festival in Amsterdam. 

Soof den Boer

Lessen: Spel

Week B

Soof is Dramatherapeut en afstuderend Drama Docent. Ze was te zien in onder andere ‘Peter Pan, het echte verhaal’ en ‘Lagherta’ de musical. Soof geeft les op het Nationaal Jeugd Musical Theater in Amsterdam, Jeugdtheaterschool Mamagaai in Haarlem en is regie assistent van ‘Alice in Wonderland’ van Terra Morssinkhof.

Imke Mol

Lessen: Spel

Week A

Imke werkt als actrice en theatermaker. Ze was te zien in ‘Who’s afraid of Virginia Woolf’ en ‘Tristano’. Daarnaast speelde ze met haar eigen voorstelling ‘Medea Culpa’ op het Café Theater Festival en in het Tapastheater.

stagecenter.nl is aangesloten bij het landelijk steunpunt Kindervakanties. 

Contactgegevens

Correspondentieadres
Ramaekers Entertainment
Rijksweg 324
2071 CR Santpoort-Noord

Kamp locatie:
Dalem 17, Hapert (Brabant)

Telefoon: +31(0)23 205 2079
E-mail: info@stagecenter.nl
BTW nummer: NL002031650B1

©StageCenter 2021