Skip to main content

Docenten van MusicalCamp

Tijdens een week MusicalCamp kan je proeven van alle facetten van het musicalvak. Zo krijg je zangles van de beste zangcoaches van Nederland, ga je in de dramalessen aan de slag met teksten en improvisatie en leer je in de danslessen verschillende choreografieën aan van dansdocenten, die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de professionele musical- en/of danswereld. Maar je leert ook de disciplines combineren in bijvoorbeeld een liedinterpretatie lessen. Voor alle lessen kiezen wij de beste docenten, die jou gaan helpen met jouw persoonlijke leerdoelen. 

Hieronder kun je vast kennis maken met docenten die lesgeven op Musicalcamp.

Gastdocenten

Pia Douwes

Afgelopen zomer gaf musicalster Pia Douwes exclusief workshops op MusicalCamp, waarin ze haar diepgaande kennis en ervaring deelde. 

Geen andere Nederlandse musical actrice heeft in zoveel producties gestaan als Pia. Na haar internationale doorbraak als Elisabeth in Wenen speelde ze in tal van grote producties in onder andere Duitsland, Nederland en zelfs New York waar ze te zien was als Velma Kelly in Chicago. Voor haar rollen in Nederland heeft Pia meerdere Musical Awards gewonnen. Bij de Disney liefhebbers is Pia vooral bekend door de tekenfilm Pocahontas waarin ze te horen is als het bekende Disney-figuur en het beroemde ‘kleuren van de wind’ zong.

Benieuwd welke bijzondere gastdocenten er deze zomer les komen geven? Houdt ons dan vooral in de gaten!

Vaste Docenten

Britt van Schie

Artistiek Leider StageCenter

Week A, B, C & D

Britt heeft alle stappen binnen StageCenter doorlopen. Jaren lang was ze deelnemer op de zomerkampen. Tijdens haar studie aan Codarts (Muziektheater) werkte ze als crewlid op kamp. Na haar afstuderen begon ze als docent op onze zomerkampen. Nu is Britt artistiek leider van StageCenter zomerkampen.

Daarnaast is Britt directeur van het Nationaal Jeugd Musical Theater in Amsterdam

Esmee Mardjan

Lessen: Dans, Staging, Spel

Week D

Esmee studeerde af aan de opleiding Musicaltheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ze was te zien in ‘Sprookjessprokkelaar de Musical’ in het Eftelingtheater en vertolkte de rol van Liesl von Trapp in de musical ‘The Sound of Music’. Voor haar rol als Liesl werd ze genomineerd voor een Musicalaward in de categorie Aanstormend Talent.

Martje de Mol

Lessen: Dans, Staging.

Week A

Martje studeerde in 2022 jaar af van de Lucia Marthas Institute for Performing Arts als uitvoerend danseres en dansdocent. Ze geeft dit jaar voor het vierde jaar op rij les op MusicalCamp.

Martijn Smids

Lessen: Spel, Liedinterpretatie

Week A & C

Martijn studeerde in 2021 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Muziektheater. Daarna was hij te zien in het ensemble van de musical ONE. Daarnaast speelde hij Squidward (Octo) in de Duitstalige Nickelodeon productie ‘Das SpongeBob Musical’ en Willard in de Duitse Tour van ‘Footloose de Musical’.

Daarnaast ging Martijn zelf jarenlang mee op MusicalCamp als deelnemer.

Belle van der Pijl

Lessen: Dans & Staging.

Week: A, B & C

Belle studeerde in 2023 af aan de opleiding Musicaltheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten.
Ze was te zien in de musical ‘1830′ en afgelopen jaar was ze on stage swing en understudy van Shelby en Kaylee in de musical ‘The Prom’ van De Graaf en Cornelissen. Daarnaast speelde ze in het ensemble van de musical ‘Rapunzel’  van Deep Bridge. Dit seizoen speelde ze de rol van Lisa in ‘Mamma Mia’ van De Graaf en Cornelissen.
Belle ging zelf jaren mee als deelnemer van MusicalCamp.

Imke Mol

Lessen: Spel

Week A, B, C & D.

Imke werkt als actrice en theatermaker. Ze studeerde aan de toneelschool in Gent en volgde daarna de master Muziektheater op ArtEZ in Arnhem. Ze is vast kernlid van theatercollectief WOLF WOLF en speelde o.a. in ‘Who’s afraid of Virginia Woolf?’ en ‘Voorjaarsontwaken’. 

Babeth van der Zalm

Lessen: Ensemblezang, Liedinterpretatie, Spel, Zang.

Week: A & B

Babeth ronde, naast haar Bachelor Muziektheater aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten, ook de Master Muziektheater af aan de Fontys Hogeschool van de Kunsten. Ze was te zien als Betje in ‘Ciske de Rat‘. 

Daarnaast heeft zij de opleiding Estill Voice Training en Universal Voice voltooid.

Meren Verhaegh

Lessen: Ensemblezang, Liedinterpretatie, Zang.

Week: C & D

Meren studeerde Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Daarna speelde ze o.a. in ‘Mozart! De Musical‘.
Momenteel is ze zangdocent op verschillende opleidingen, zoals aan de Jazz afdeling van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en aan de Vooropleiding Musical op het Valuas College. 

April van Amelsvoort

Lessen: Zang & Liedinterpretatie

Week: D

April studeerde aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Hier behaalde ze zowel haar Bachelor als haar Master of Music diploma. Daarna heeft ze gestudeerd aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. Ze is een gecertificeerde zangdocent in de technieken: EVTS & CVT. 
Ze was onder andere te zien in Les Miserables, Sweeney Todd en Bat Out of Hell. 

Charlotte Dommershausen

Lessen: Spel & Liedinterpretatie

Week: B & C

Charlotte is performer, componist en producer. Ze studeerde in 2018 af aan Codarts muziektheater. Daarna was ze onder andere te zien in: Niet Antigone, Missa Homo Sacer, Lokroep en MELK. Voor deze laatste voorstelling componeerde ze tevens de muziek.

Keoni Blockx

Lessen: Spel, Liedinterpretatie & Ensemblezang

Week: A, B & D

Keoni volgde, na zijn studie aan het Codarts Conservatorium richting muziektheater, een master aan de Royal Academy of Music in Londen. Daarna was hij te zien in de UK tour van Les Miserables en in 1830.

Adrian Ammerlaan

Lessen: Zang, Liedinterpretatie & Ensemblezang

Week: C

Adrian was te zien in ‘Titanic de musical’ en ‘De Hond die Licht Gaf’. Hij schrijft en speelt voorstellingen in Theatercafé Muze en Scala. Hij spreekt de rol in van Ilajah in de nieuwe podcast musical: ‘Utoven’. Daarnaast studeert hij aankomende zomer af als Master Teacher aan het Universal Voice Institute

Judith van der Wijst

Lessen: Dans & Staging

Week: B & C

Judith studeerde af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ze was te zien in ‘The Prom’ als ensemble en understudy Alyssa, ‘Stayin’ Alive Disco Fever’ en ze is momenteel te zien als understudy Sophie in ‘Mamma Mia!’
Judith ging als kind jarenlang mee als deelnemer op kamp en kijkt ernaar uit weer op het terrein terug te komen.