Celinde Schoenmaker geeft Masterclass tijdens MusicalCamp week C & D!

Ze speelde de hoofdrol in 'The Phantom of the Opera' en was te zien als 'Fantine'' in Londen. Celinde Schoenmaker is een internationale musicalster met een indrukwekkend c.v. Komende zomer komt ze naar de regio Eindhoven om een masterclass te geven voor theaterliefhebbers.

Celinde geeft dan les tijdens MusicalCamp, een week lang workshops voor kinderen, en MusicalSummerAcademy, een week lang workshops voor volwassenen. Tijdens deze​ week krijgen de deelnemers les van grote namen uit het vak. Celinde is de nieuwste toevoeging aan een team dat bestaat uit docenten van alle grote conservatoria.

Na haar studie Muziektheater aan Fontys Hogeschool in Tilburg, verhuisde ze naar Londen waar zij in tal van grote producties speelde, zoals 'Fantine' en 'Christine' (the Phantom).

Andere bekende docenten die les geven komende zomer zijn o.a. Stanley Burleson (o.a. Drie Musketiers, Les Miserables, Passion), Lisse Knaapen (o.a. Emma Wil Leven, Sky de Musical), Alberto ter Doest (vocal coach en voormalig West End acteur), Allard Blom (scriptschrijver en vertaler) en Michiel Morssinkhof (producent Theater Terra).

Stanley Burleson geeft masterclass op MusicalCamp week A & B

Vandaag maakt MusicalCamp bekend dat musicalster en Musical Award winnaar Stanley Burleson les zal geven tijdens de aankomende editie. Tijdens de eerste twee weken zal hij een masterclass liedinterpretatie geven.

Stanley werd bij het grote publiek bekend door zijn rollen in o.a. De Drie Musketiers, Les Misérables, Miss Saigon, Joe – de Musical, Chicago, Elisabeth, Beauty and the beast, Evita en vele andere producties. Daarnaast is Stanley als choreograaf betrokken geweest bij tal van producties.

‘Als organisatie streven wij altijd naar het hoogst haalbare’ vertelt Marc Ramaekers, eigenaar van MusicalCamp. ‘We werkten in het verleden al met grote sterren als Pia Douwes, Celinde Schoenmaker en Freek Bartels. Nu ook Stanley zich heeft aangesloten bij ons team, maken we wederom een stap in ons unieke aanbod. Het is voor ons essentieel om te werken met mensen die een berg ervaring hebben als artiest of creative. Deze mensen brengen in samenwerking met onze vaste docenten een berg aan kennis en ervaring voor onze deelnemers’.

In zijn indrukwekkende carrière ontving Stanley o.a. drie John Kraaijkamp Musical Awards voor zijn rollen in Elisabeth (de Dood) en Passion (Georgio) en voor de choreografie van Ciske de Rat – de Musical.

MusicalCamp biedt kinderen, jongeren en volwassenen, zowel amateurs als conservatorium studenten de kans in de zomer bezig te zijn met hun grootste passie: theater maken. Voor deelnemers vanaf 16 jaar is er een speciale Musical Summer Academy. Voor conservatorium studenten en toptalenten is er Muziektheaterkamp & VocalMasterclass.

Allard Blom eerste gastdocent in ‘college tour’ sessies MusicalCamp

Wegens het tienjarig jubileum pakt MusicalCamp uit. Naast de bekende musicalartiesten die elk jaar les geven op MusicalCamp en de volwassenen tak ‘MusicalSummerAcademy’, zal er elke kampweek een ‘college tour’ achtige avond worden georganiseerd. De eerste gast in deze reeks is vandaag bekend gemaakt. Niemand minder dan Musical Award winnaar Allard Blom, schrijver en vertaler van tal van grote musicals, zal te gast zijn.

Allard is in het vakgebied één van de grootste namen waar het aankomt op vertalingen en nieuw geschreven werk. Momenteel speelt in Belgïe de musical ‘40-45’ van zijn hand. Ook de voorloper ‘14-18’ en tal van andere grote producties zijn door Allard geschreven. Hij won een Musical Award en was nog drie keer genomineerd voor eenzelfde prijs.

Tijdens deze avond gaat Allard in gesprek met Marc Ramaekers over zijn vak als vertaler en schrijver. Uiteraard met alle ruimte voor vragen van de deelnemers.

‘Als aanbieder van kwaliteitsonderwijs in combinatie met heerlijke vakanties, vinden wij het belangrijk dat onze deelnemers ook leren over de andere vakgebieden’ vertelt Marc Ramaekers. ‘Je werkt in het theater met zoveel mensen samen en hun vakgebied begrijpen is niet alleen interessant, het maakt je een betere collega wanneer je iemand zijn vakgebied kent en kan waarderen. Het is voor ons een grote eer Allard als eerste aan te mogen kondigen'.

Allard zal aanwezig zijn in week C.
Meer gastdocenten en namen in de college tour serie worden binnenkort bekend gemaakt.

Meer weten over MusicalCamp? Kijk op www.MusicalCamp.nl

 Foto Roy Beusker


MusicalCamp viert 10-jarig jubileum in DeLaMar

Dit jaar is het zover, MusicalCamp bestaat 10 jaar! Dit is gevierd met verschillende activiteiten en exclusieve reizen. Om dit jubileumjaar af te sluiten wordt er in het voorjaar van 2020 een grootschalig gala georganiseerd in het DeLaMar Theater in Amsterdam, waar hoogtepunten uit 10 jaar MusicalCamp voorbij zullen komen.

"Er is veel gebeurd in de afgelopen 10 jaar" vertelt Marc Ramaekers, eigenaar en initiatiefnemer van MusicalCamp. "We zijn gegroeid van een klein zomerkamp tot een organisatie met gespecialiseerde cursusweken voor alle leeftijden en verschillende disciplines. We kunnen terugkijken op tal van mooie zomers en activiteiten, zoals het openen van AVRO’s Musical Sing-A-Long en theaterreizen naar o.a. Londen en Amerika. Centraal staan onze deelnemers. We zijn dan ook trots dat veel van onze oud-deelnemers inmiddels te zien zijn in professionele voorstellingen", aldus Ramaekers.

Deze speciale jubileumavond zal in het teken staan van deelnemers, maar uiteraard ook van de mensen achter de zomerkampen. Het wordt een gevarieerd maar vooral feestelijk gala waarin teamleden, oud-docenten, gastdocenten en docenten uit de vaste kern samen met deelnemers en oud-deelnemers het podium van het DeLaMar zullen delen. 

Meer informatie zal binnenkort bekend worden gemaakt.


 

KampVakanties.nl is aangesloten bij het landelijk steunpunt Kindervakanties. 

Contactgegevens

Correspondentieadres
Ramaekers Entertainment
Rijksweg 324
2071 CR Santpoort-Noord

Kamp locatie:
Dalem 17, Hapert (Brabant)

Telefoon: +31(0)23 205 2079
E-mail: info@kampvakanties.nl

Kvk: 24480035
BTW nummer: 180582185B01