‘Hoe ik MusicalCamp beleef’ door Carlie Spruijt

Toen ik in 2010 voor het eerst meeging op Musicalcamp, was ik behoorlijk nerveus. Ik ging alleen, dus ik kende er niemand. Wat nou als iedereen beter is dan ik? Wat nou als niemand me aardig vindt? Wat nou als ik mijn tekst vergeet tijdens een workshop?
Inmiddels ga ik al vier jaar mee en ik heb me geen moment alleen gevoeld. Het is een soort hysterische musicalfamilie waarin je terecht komt. Je moet niet een week vakantie verwachten, want de rust is ver te zoeken. De kampweek vol workshops is vergelijkbaar met een fulltime werkweek. Het enige verschil is dat je na een week werken smeekt om weekend en na een week kamp smeek je of je nog een week mag blijven.

Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen bij Ramaekers Entertainment. Je hebt het voorrecht om te werken met professionals en om jezelf in korte tijd te ontwikkelen. Door de huiselijke sfeer op kamp durft iedereen zich kwetsbaar op te stellen, waardoor deelnemers zichzelf overstijgen en er prachtige dingen ontstaan.
Mensen vragen mij weleens waarom ik nog steeds meega, terwijl ik al jaren een fulltime theateropleiding doe. Ik denk dat het grootste verschil zit in de prestatiedruk. Op school móet je presteren, elke dag. Daardoor vergeet je soms hoe leuk dit vak kan zijn. Op kamp is er geen druk, waardoor je soms juist beter gaat presteren. En daarnaast is het ook gewoon een gezellige week met watergevechten, jamsessies bij het kampvuur en roddelnachten.

Het meest dankbaar ben ik voor de vriendschappen die het kamp me heeft opgeleverd. Het is bizar hoe goed je elkaar leert kennen in een week. En ook buiten kamp kom je elkaar weer tegen, je deelt immers dezelfde passie.
Ik vraag me af of ik zonder Musicalcamp zou zijn wie ik nu ben. Ik had afgelopen vier jaar in ieder geval voor geen goud willen missen!

Ga jij ook mee? Een tip: Houd er op de terugweg rekening mee dat je extra bagageruimte nodig hebt, voor een volle rugzak met ervaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

stagecenter.nl is aangesloten bij het landelijk steunpunt Kindervakanties. 

Contactgegevens

Correspondentieadres
Ramaekers Entertainment
Rijksweg 324
2071 CR Santpoort-Noord

Kamp locatie:
Dalem 17, Hapert (Brabant)

Telefoon: +31(0)23 205 2079
E-mail: info@kampvakanties.nl

Kvk: 24480035
BTW nummer: NL002031650B14