Skip to main content

Heimwee op MusicalCamp

Hoe gaan wij om met heimwee tijdens zomerkamp?

Heimwee is een veel voorkomend probleem wat vooral bij kinderen, maar ook bij jongeren en volwassenen voorkomt. Om ook deelnemers die vaker last hebben van heimwee een geweldige week te bieden, proberen wij met de ouder en deelnemer zelf een prettige manier te vinden om tijdens het zomerkamp zo goed mogelijk met de situatie om te gaan.

Omgang van heimwee tijdens MusicalCamp

Wanneer het bekend is dat de deelnemer vaker last heeft van heimwee, horen wij dit graag voordat MusicalCamp van start gaat. Omdat heimwee vaak opspeelt wanneer een iemand nog niet vertrouwd is in de nieuwe omgeving, zullen we gedurende de eerste dagen van ons musicalkamp extra aandacht besteden aan de deelnemer. Op deze manier zorgen we ervoor dat de leerling  zich sneller veilig voelt in de nieuwe omgeving, en houden houden we in de gaten dat de de heimwee de deelnemer  niet in de weg zit.

Omdat heimwee per persoon verschilt gaan we hier ook per geval apart mee om. In het algemeen adviseren wij ouders zo weinig mogelijk contact met de deelnemer op te nemen, omdat dit de heimwee vaak versterkt. Het kan echter zo zijn dat de heimwee ondanks onze begeleiding niet afneemt tijdens de muscialkamp week. In dat geval nemen wij contact op met de ouder of verzorger van de deelnemer en bespreken de voortgang van MusicalCamp voor de deelnemer.

Onze ervaring leert dat de heimwee die veel leerlingen normaal gesproken ervaren, hen dankzij de begeleiding niet in de weg staat tijdens het musicalkamp.

Holly (11) over MusicalCamp

“Ik merkte dat ik heimwee had, maar alle docenten, begeleiders en ook kinderen hielpen daar geweldig goed mee. Ik heb een SUPER tijd gehad op MusicalCamp, een tijd om nooit te vergeten. Of ik volgend jaar kom? Zeker weten!”