Met trots stellen we ze aan je voor… de docenten van MusicalCamp:

Tijdens MusicalCamp krijg je les van verschillende docenten. Naast de reguliere lessen zijn er soms ook gastdocenten die een bepaald thema of vak geven. In sommige gevallen krijg je een masterclass.  In het schema hieronder kun je de verschillende docenten vinden. Let op: het kan zijn dat er wijzigingen komen in het team. Als een docent onverhoopt niet kan zorgen we altijd voor een kwalitatief vergelijkbare docent.
Het docententeam staat onder leiding van Syd Horster. Lees meer over ons hoofddocententeam.

Gastdocenten 2017.

Vajèn van den Bosch

College over het Musicalvak.

Vajèn van den Bosch is de eerste gastdocent van MusicalCamp 2017. Vajèn maakt dit zelf in een filmpje bekend. Afgelopen seizoen was Vajèn al onverwacht te gast op het musicalzomerkamp van Ramaekers Entertainment. Destijds kwam ze enkel de jongste groep een workshop geven.
Komende editie zal Vajèn tijd hebben voor alle deelnemers. Elke kampweek komt ze een dag langs waarin ze in collegevorm met de studenten gaat zitten. Leerlingen krijgen de kans om in gesprek te gaan en alles te vragen wat ze willen weten..
Vajèn is een bijzondere musicalartiest. Op jonge leeftijd speelde ze al tal van rollen in grote musicals waarna ze ook volwassen rollen op zich nam. Het grote publiek kent Vajèn van o.a. Spangas, Goede tijden, Slechte tijden en Nieuwe tijden. Ook sprak ze de stem van de hoofdpersoon van de nieuwe Disney bioscoopfilm ‘Vaiana’ in.

Alberto ter Doest

Masterclass zang.

Ingrote theaters in Wenen, op West End in Londen en in grote theaters in Nederland speelde Alberto rollen in musicals als Les Miserables, Cats, The Phantom of the Opera en Closer than Ever.

Alberto ter Doest is al jaren een zeer bekende en gerespecteerde stemcoach in binnen-en buitenland. Hij werkt(e) als vocal coach voor grote musicals en shows als Miss Saigon, Rent, Joe, Little Shop Of Horrors, Aïda, Chorus Line en Copacabana. Daarnaast is hij gastdocent aan de Performers School for Drama and Dance in Londen en The Shanghai Theatre Academy in Shanghai en werkte hij tot 2014 aan het Codarts Conservatorium Rotterdam.

Vaste docenten 2017:

Daan Smits

Ensemblezang & Liedinterpretatie, week 2&3

Na zijn studie Muziektheater aan Codarts Rotterdam was Daan te zien in verschillende musicals. De afgelopen jaren speelde Daan in musicals als Soldaat van Oranje, Onder de Groene Hemel, Nijntje viert feest en Spijt! de musical. Daarnaast werkt Daan als docent ‘hoofdvak zang’ aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam. Daan kreeg zangles van o.a. Alberto ter Doest, Edward Hoepelman en Antoinette Kouwenberg.

Marijke Castelijns

Spel, Staging, Liedinterpretatie week 1,2&3

Marijke studeerde af aan de Frank Sanders Akademie voor MusicalTheater. Tijdens de opstart van Anastasia de Musical, zocht het team van Ramaekers Entertainment nog een choreograaf. Bas Bovelander, de regisseur, wist wel iemand en trok Marijke de eerste repetitie in. Vanaf dat moment bleef ze het team verbazen door haar kwaliteiten. Ze is bij Ramaekers Entertainment betrokken geweest bij projecten als de vakantiebeurs 2015, choreograaf voor de stagaires van MusicalCamp tijdens de première van Annie (Universal Pictures) en als choreograaf van Anastasia de Musical. Marijke is alle weken op MusicalCamp.

Syd Horster

Ensemblezang, spel, liedinterpretatie, zangtechniek, week 1,2&3

Syd is een veelzijdig docent, zijn passie voor theater komt tot uiting in de diverse lessen die hij geeft op MusicalCamp, van spel tot zang(techniek). Zijn brede kennis van de werking van de stem en techniek maakt dat hij een gewilde docent is. Syd gaf les op o.a. Codarts Conservatorium Rotterdam en Dutch Academy for Performing Arts. Syd is alle weken op MusicalCamp.

Joost de Jong

Staging / Liedinterpretatie / Spel week 1&3

Joost studeerde aan De Theaterschool in Amsterdam en volgde het eerste jaar van muziektheater in Tilburg. Hij was te zien in producties als West Side Story, Grease, Fame, Hair, Chicago. Speelde Tony Manero in Saturday Night Fever, was alternate d’Artagnan in 3 Musketiers. Hij speelde Prins Barend in De Kleine Zeemeermin van Studio 100 en tourde 2 seizoenen met Simone – Songs from the heart. Billy Elliot was de laatste productie waar Joost in te zien was als uitvoerende. Naast zijn werk als uitvoerend artiest studeerde hij 2010 af aan het Rotterdams Centrum voor Theater als toneelregisseur en speelde daar o.a. in Op leven en dood, een toneelstuk gebaseerd op de film The 24th day.

Jeffrey Stuut

Dans & Staging week 1,2&3

Jeffrey is sinds 2013 verbonden aan MusicalCamp en DanceCamp. Naast zijn werk als docent aan Lucia Marthas, is hij als vaste danser betrokken bij meerdere dansgezelschappen. Jeffrey is alle weken op MusicalCamp!

Diederick Ensink

Ensemblezang; Liedinterpretatie week 1.

Nieuw op MusicalCamp dit jaar is Diederick, als docent liedinterpretatie en ensemblezang komt hij het team versterken. Diederick is een extreem muzikale aanvulling aan het team. Hij studeerde muziektheater aan de  Fontys Hogeschool voor de kunsten en was in het theater te zien in Jeans, Pluk van de Petteflet en ‘Een avond met Dorus’. Naast zijn werk als zanger/acteur speelt hij ook nog eens viool, alt-viool, dwarsfluit en piano. Diederick is week één en drie op MusicalCamp.  

Lisse Knaapen

Docent spel & liedinterpretatie week 1 & 2

Lisse werd bij het grote publiek bekend door haar rol als ‘Sky’in Sky de Musical. Ze studeerde aan cum-laude af aan Codarts (conservatorium Rotterdam) richting Muziektheater en was te zien in o.a. Spring Awakening (als Wendla Bergman) in het M-lab theater, in de tournee van ‘Intouchables’ en speelde ze bij Toneelgroep Maastricht. Tevens geeft ze les op Codarts.
 

Hester Schrofer

Docent spel & beweging week 2

Afgestudeerd aan de Frank Sanders’ Akademie (2001) En sinds 2004 verbonden aan de akademie als choreograaf, regisseur en bewegingsdocent. Ze volgde haar Master opleiding Movement Studies in Londen aan Royal Central School of Speech and Drama en daaruit volgend werk in Londen als movement director en movement teacher. Momenteel is ze o.a.Artistiek leider en docent van de vooropleiding Frank Sanders Akademie. Hester heeft staging/ choreografie gedaan voor o.a : het POPconcert van Theater Terra, de dansvoorstelling Colors en de gospelmusical Impact, beiden in het M-lab en Macbeth in het Werkteater. 

Eva Heijnen

Docent spel week 3

Eva Zoë Heijnen (1991) is in 2014 afgestudeerd aan de ArtEZ Toneelschool in Arnhem, daarna studeerde zij nog door aan het Lee Strasberg Theatre and Film Institute in New York en aan het gerenommeerde Stella Adler, Art of Acting in Los Angeles. Eva speelde Anne Frank in de voorstelling ANNE van Theater Amsterdam. Momenteel is Eva te zien bij Toneelgroep Amsterdam in de producties Medea en Ibsen huis.

Pieter van Boort

dramadocent week 1 &3

Pieter is sinds 2011 betrokken als docent spel aan MusicalCamp. Pieter was verantwoordelijk voor de regie van Reaching for Broadway (2012 & 2023), The Sound of Christmas, Best of Musical & MusicalMemories. Ook was hij te zien in de tv-serie Making MusicalMemories.  

Karin Bos

Docent spel, liedinterpretatie, ensemblezang week 2&3

Karin is bij het grote publiek vooral bekend vanwege haar vaste rol in de commmercials van supermarkt keten ‘Plus’. Na haar studie aan het conservatorium was Karin in het theater te zien in verschillende grote producties zoals Soldaat van Oranje en Nijntje de Musical. In het m-lab theater was ze te zien in ‘de Gebroeders Leeuwenhart’. Naast haar werk als actrice is ze gecertificeerd ‘Universal Voice Master’ en geeft ze veel les.

Britt van Tooren

Pianist week 1&2

Britt is al vijf jaar betrokken bij MusicalCamp. Na jaren als deelnemer mee te hebben gedaan, is ze sinds afgelopen jaar als Pianist betrokken bij kamp. Deelnemers kenmerken haar als een enorme vrolijke persoonlijkheid die iedereen aanspoort het meeste van zichzelf te geven. Zelf speelde ze in tal van producties en was ze o.a. te zien in Reaching for Broadway in het M-lab theater. Tevens werkt ze als acteur bij de Amsterdam Dungeon. 

Luuk van Kesteren

Pianist week 3

Luuk studeert aan het Conservatorium Haarlem
Actief als pianist/toetsenist maar doet ook aan arrangeren, schrijven en produceren van muziek.
Is hiermee vast actief bij acts als Chris Alain, Peer Pressure, Marten Fischer en Night Flight To Rio 
Heeft verschillende musicals/theatershows gedaan als toetsenist. Ook is hij af en toe pianist van Edwin Monteyn, één van de vaste krachten achter kampvakanties.nl 

Guus van Wolde

Pianist week 1,2&3.

Guus zal tijdens week 3 wederom ons team komen versterken van achter de piano. Dit is alweer zijn derde jaar als pianist op MusicalCamp. Naast MusicalCamp is Guus eigenaar van zijn eigen theaterschool en was hij betrokken bij tal van theaterproducties in samenwerking met grote namen zoals Frank Sanders.

 

Back to Top

test

test
Open Facebook Chat
1
Close chat
Welkom op onze site. Heeft u vragen? Stel ze gerust. We proberen zo snel mogelijk via facebookchat contact op te nemen om uw vragen te beantwoorden.

Start